Acupunctuur Amersfoort, acupuncturist Feng

Verantwoording en copyright
Verantwoording en copyright

Home

 

Tel.: 033 - 4564693         info@chinatura-medica.com           K.v.K. nr.    52945723

info@chinatura-medica.com

©2011


       Chinatura Medica         Triangelstraat 66           3822 DJ  Amersfoort

Chinatura

中华自然医药堂

Medica

©2011

Alle klachten ontstaan door lichaam uit balans

Chinatura Medica brengt uw lichaam in balans

                                       Behandeling . Verzorging . Preventie

Preventie boven behandeling

Verzorging betekent lang leven

Chinese Medische Tuina (Health massage) houdt uw lichaam in balans

Chinese Medische Tuina hoort bij de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG), een zeer oude behandelmethode, die al ruim 5000 jaar bestaat. In de loop der jaren is deze steeds verder ontwikkeld tot een van de populairste Chinese geneeswijzen van China en in vele andere delen van de wereld.In China wordt Chinese Medische Tuinan op universiteiten onderwezen, net zoals acupunctuur en Chinese kruiden geneeskunde en is één van de belangrijkste Chinese geneeswijzen in ziekenhuizen in China.

Chinese Medische Tuina is gebaseerd op de Chinese geneeskunde theorie van organen en meridianen, gecombineerd met anatomie en pathologie. De behandelaar gebruikt toegepaste massage om fysiologische en pathologische omstandigheden in het lichaam te reguleren.

Volgens de Chinese geneeskunde bestaan er in het menselijk lichaam in totaal 16 meridianen, die de inwendige organen, zenuwen en uitwendige ledematen, weefsels, spieren en huid verbinden en samen een compleet netwerksysteem vormen. Het gezonde meridiaan netwerksysteem kan bloed toevoeren, de lichaams-/yin-yang-balans reguleren, het weerstands-/auto-immuun-systeem op niveau brengen, de ziekte factoren uit het lichaam weghalen en buiten het lichaam houden.  Defect van één of meerdere meridianen kan slechte bloedtoevoer veroorzaken, het lichaam/yin-yang uit balans halen en weerstand/auto-immuunsysteem verlagen en zo pijn en meerdere klachten doen ontstaan.

Er zijn bepaalde meridianen en acupunctuurpunten die zeer belangrijk zijn voor het onderhouden van gezondheid.  Indien bepaalde meridianen en acupunctuurpunten regelmatig worden gemasseerd, kan men zowel geest als lichaam goed ontspannen, het lichaam in balans houden en kan men zo lang  gezond blijven leven en er jong blijven uitzien.

Net zoals acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde kan Chinese Medische Tuina (Health massage) het meridianen netwerksysteem in een gezonde staat houden, lichte of ernstige defecten in het meridianen netwerksysteem weer in orde brengen.

In de praktijk bestaan er ruim 10 soorten Tuina (massage) methoden. De behandelaar masseert het lichaam volgens de meridianendistributie, looprichting  en daarbij de belangrijkste meridianen en acupunctuurpunten om het lichaam te verzorgen, te laten ontspannen en klachten te voorkomen.

In de praktijk wordt Chinese Medische Tuina als preventieve/verzorgende  massage, sportmassage en behandelmassage gezien.

  

Tuina

Chinese Medische Tuina (Health massage)