Acupunctuur Amersfoort, acupuncturist Feng
Verantwoording en copyright

Chinese geneeskunde bestaat uit acupunctuur en kruidengeneeskunde
Yin en Yang
Chinese geneeskunde bestaat uit acupunctuur en kruidengeneeskunde
Acupunctuur pijnklachten vermoeidheid slaapstoornis spijsvertering migraine overgewicht hoge bloeddruk reuma
TCG versus WG

Terwijl tegen de zon, in het defensief, saai, dalende, koude, relatief statisch, allemaal yin zijn. Daarom betekent yang hitte en yin koude; yang beweging en yin stilte. Hoe zit het met yin en yang van het menselijke lichaam? Man is yang, vrouw is yin. Hoofd is yang, voeten yin, rug van yang, buik van yin, lichaamsoppervlak van yang, binnen van yin, zes holle organen zoals darmen, maag en blaas yang, de vijf organen van yin, Qi van yang, bloed van yin, etc. De beweging van yin en yang is de beweging van de maan en de zon, die vier seizoenen, koude en hitte en ook dag en nacht verandert, de beweging van alle dingen in het universum zijn de beweging van yin en yang. De beweging van yin en yang is de beweging van alle dingen, ook ons leven, beweging van ons leven is ook de beweging van yin en yang.

Wat is het evenwicht tussen yin en yang?

Het evenwicht tussen yin en yang is dat het stijgen en dalen en transformeren in elkaar van yin en yang harmonie behoudt. De balans van yin en yang van het leven is de balans tussen organen; tussen koude en hitte, tussen qi (energie) en bloed. Het algemene principe is de coördinatie tussen yin en yang, in wezen, het evenwicht tussen yang-qi en yin-vloeistoffen (water, bloed, sperma) van het menselijke lichaam. Kortom het evenwicht tussen yin en yang er harmonie is tussen functie en fysiek van het menselijk lichaam. Het Chinese symbool voor yin en yang toont het harmonisch samen gaan van het yin en yang.

Waarom zou het evenwicht/de harmonie tussen yin en yang worden behouden?

Vier kenmerken van het evenwicht tussen yin en yang van het menselijk lichaam zijn: - voldoende bloed,  - voldoende energie,  - de vijf interne organen gezond, ---- gezicht gloeien. Daarom, als het lichaam tussen yin en yang in evenwicht is, zal de vitaliteit van het leven zeer sterk zijn, het fysieke instinct zeer goed, psychologische uithoudingsvermogen zeer hoog zijn, men goed kunnen eten en slapen, met stralende tint, stemming hoog en gelukkig van gevoelens, het leven kan goed worden aangepast aan ongunstige situaties, vermoeidheid goed kunnen verdragen, verhoogde weerstand tegen ziekte. Als de harmone tussen yin en yang verstoord is, zal men ziek zijn, vroegtijdig verouderen, en zelfs dood kunnen gaan. Dus het evenwicht tussen yin en yang is heel belangrijk. De harmonie tussen yin en yang  is niet statisch, absoluut, maar relatief en dynamisch, het is nodig om goed te verzorgen,  anders is het evenwicht makkelijk verstoord en loopt men gezondheidsrisico. Daarom is het doel van gezondheid verzorgen om de balans van yin en yang in het leven te handhaven.

Home


       Chinatura Medica         Triangelstraat 66            3822 DJ  Amersfoort

 

Tel.: 033 - 4564693         info@chinatura-medica.com           K.v.K. nr.    52945723

©2011

info@chinatura-medica.com

Chinatura

中华自然医药堂

Medica

Alle klachten ontstaan door lichaam uit balans

Chinatura Medica brengt uw lichaam in balans

                                       Behandeling . Verzorging . Preventie

Preventie boven behandeling

Verzorging betekent lang leven

Wat betekent yin en yang?

Yin en Yang, deze twee woorden zijn in het Chinees samengesteld door maan en zon, zodat yin en yang maan en zon zijn, verder, alles aan de zonkant, uitgaande, heldere, stijgende, warme, eeuwigdurende beweging, zijn allemaal yang.

Wat is Chinese geneeskunde?

Wat betekent yin en yang?

Bijzondere diagnosemethode

Fundamenteel verschil TCG en WG