Acupunctuur Amersfoort, acupuncturist Feng
Verantwoording en copyright

Acupunctuur pijnklachten vermoeidheid slaapstoornis spijsvertering migraine overgewicht hoge bloeddruk reuma
Yin en Yang
Chinese geneeskunde bestaat uit acupunctuur en kruidengeneeskunde
TCG versus WG

Chinese geneeskunde is gebaseerd op de filosofie dat "het menselijk lichaam een holistische eenheid is en een deel is van de natuur, waarin een evenwicht bestaat tussen de tegengestelde, maar elkaar ook aanvullende krachten van yin en yang” en op de theorie van yin en yang om de status en patronen van het menselijk leven te bestuderen, of zeg maar Chinese geneeskunde is gebaseerd op de theorie van yin-yang balans/lichaamsbalans en beschouwt het lichaam als een holistische eenheid van qi (energie), vorming en geest. Het richt zich op het verbeteren van de interne omgeving van het lichaam om harmonie tussen de interne en externe omgeving van het lichaam te bereiken. Geschiedenis en praktijk hebben bewezen dat de Chinese geneeskunde ziekten kan behandelen en bestrijden, zelfs ernstige ziekten.

Het fundamentele verschil tussen Chinese geneeskunde en reguliere geneeskunde is dat TCG de oorzaak behandelt, terwijl de reguliere geneeskunde de symptomen bestrijdt; Chinese geneeskunde is 3 behandelingen, 7 verzorgingen en preventie. Behandeling, verzorging, preventie hangen vaak bij elkaar.

Bijzonder aan de traditionele Chinese geneeskunde is ook de diagnostiek. Door middel van verschillende diagnostische methoden zoals: kijken naar tong, uiterlijk, stellen van vragen, voelen van pols, meridianen etc. worden oorzaken van pijn en ziekte bepaald, vervolgens wordt de behandelmethode opgesteld, gebaseerd op deze diagnose om de geblokkeerde meridianen (zie graag meridianen in beeld onder acupunctuur geneeskunde) weer te laten doorstromen, het verstoorde yin-yang/het lichaam weer in balans te brengen, de verlaagde weerstand van het lichaam te verhogen. Zo worden pijn en klachten verlicht of verdwijnen en keert het lichaam terug in gezonde toestand.

Het doel van Chinese geneeskunde is niet alleen om pijn/klachten te behandelen, het lichaam naar de gezondheidstoestand te laten terugkeren, maar ook om het menselijk lichaam te verzorgen en om ziekte te voorkomen. Zo wordt men niet of minder ziek, wordt de kwaliteit van het leven verhoogd en kan men goed van het leven genieten.

Door de filosofie, het denken en kijken naar ziekten en het menselijk lichaam is Chinese geneeskunde totaal anders dan de westerse geneeskunde, daarom was Chinese geneeskunde  lange tijd moeilijk te begrijpen in het Westen. Maar geconfronteerd met veel ziekten en moeilijke ziekten, is westerse geneeskunde vaak ontoereikend, veel mensen zijn op zoek naar andere therapieën, op dit moment toont de Chinese geneeskunde sterk haar therapeutische kracht voor veel ziekten en wordt geleidelijk steeds meer geaccepteerd in Europa en ook in andere landen.  In de toekomst zal Chinese acupunctuur geneeskunde nog verder door blijven ontwikkelen, worden geaccepteerd door steeds meer mensen over de hele wereld en de gezondheid van de mens nog beter van dienst zijn.

Chinese geneeskunde is een natuurlijke/groene vorm van geneeskunde, is het hoogste stadium van natuur geneeskunde en zal ook het hoogste stadium zijn van geneeskunde in de toekomst.

Home


      Chinatura Medica         Triangelstraat 66           3822 DJ  Amersfoort

 

Tel.: 033 - 4564693         info@chinatura-medica.com           K.v.K. nr.    52945723

©2011

info@chinatura-medica.com

Chinatura

中华自然医药堂

Medica

Alle klachten ontstaan door lichaam uit balans

Chinatura Medica brengt uw lichaam in balans

                                       Behandeling . Verzorging . Preventie

Preventie boven behandeling

Verzorging betekent lang leven

Wat is Chinese geneeskunde?

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een wetenschap, een volledig medisch systeem en een volledige natuur geneeskunde die zich heeft ontwikkeld in de afgelopen 5000 jaar. Chinese genees-kunde bestaat uit acupunctuur- en kruiden-geneeskunde en speelt een zeer belangrijke rol voor de gezondheid van Chinezen.

Wat is Chinese geneeskunde?

Wat betekent yin en yang?

Bijzondere diagnosemethode

Fundamenteel verschil TCG en WG