Acupunctuur Amersfoort, acupuncturist Feng

Verantwoording en copyright
Cupping
Wat is moxibustion?
Wat is moxibustion?
Acupunctuur = natuurgeneekunde

Home

 

Tel.: 033 - 4564693         info@chinatura-medica.com           K.v.K. nr.    52945723

info@chinatura-medica.com

Chinatura

中华自然医药堂

Medica


       Chinatura Medica         Triangelstraat 66         3822 DJ  Amersfoort

©2011

Alle klachten ontstaan door lichaam uit balans

Chinatura Medica brengt uw lichaam in balans

                                       Behandeling . Verzorging . Preventie

Preventie boven behandeling

Verzorging betekent lang leven

Drie yin meridianen van handen die respectievelijk lopen van drie massieve organen: longen, hart en pericardium door de yin kant van de arm (binnenkant van de arm) naar de handen en verbindt respectievelijk de drie massieve organen met bepaalde zenuwen, weefsels,  gewrichten, bloedvaten, spieren, zintuigen, arm, hand en vinger met elkaar. Drie yang meridianen van handen die respectievelijk lopen van de vinger door de yang kant van de arm (buitenkant van de arm) naar het hoofd en verbinden respectievelijk drie holle organen: dikke darm, dunne darm en driewarmer met bepaalde zenuwen, weefsels, gewrichten, bloedvaten, spieren, zintuigen, arm, hand en vinger met elkaar. Drie yin meridianen van voeten die respectievelijk lopen van de teen door de yin kant van het been naar drie massieve organen: milt, lever en nier en verbinden respectievelijk drie massieve organen met bepaalde zenuwen, weefsels, gewrichten, bloedvaten, spieren, zintuigen, been en teen met elkaar. Drie yang meridianen van voeten die respectievelijk lopen van het hoofd door de yang kant van het been naar de teen en verbinden drie holle organen: maag, blaas en galblaas met bepaalde zenuwen, weefsels, gewrichten, bloedvaten, spieren, zintuigen, been en teen met elkaar. Naast de 12 hoofd meridianen, loopt er in het midden aan de achterkant van het menselijk lichaam een meridiaan en één in het midden aan de voorkant van het menselijk lichaam.

Alle meridianen convergeren direct of indirect in het hoofd en eindigen bij de oren.

Op elke meridiaan ligt een bepaald aantal acupunctuurpunten. Zo zijn er in totaal 365 acupunten. Als links en rechts samen worden geteld, dan zijn er in totaal 26 meridianen en 670 acupunten.  Samen vormen deze veertien meridianen het meridianen netwerk systeem in het lichaam.

De meridianen geleiden ofwel yin-energie (bijvoorbeeld longen, hart, milt, lever en nier), of wel yang-energie (bijvoorbeeld dikke darm, dunne darm, driewarmer, blaas, galblaas en pericardium.

Het lichaam is een organisch geheel gevormd door deze kriskras meridianen. Meridianen lopen door het hele lichaam, verbinden interne organen en externe organen, behouden de normaal fysiologische functie van het lichaam, zodat het lichaamssysteem normaal kan functioneren.

Als er één of meerdere meridianen defect is/zijn als het gevolg van verstoorde yin, yang, qi en/of bloed, dan is het meridianen netwerk systeem ook defect, dan is men ziek geworden.

Acupunctuur kan de verstoorde balans van yin, yang, qi en bloed herstellen, zo kunnen de meridianen weer normaal functioneren, zo wordt de pijn verlicht, of verdwijnt de pijn en wordt ziekte behandeld.

Wat zijn meridianen?

Meridianen zijn onzichtbare energie banen waardoor de krachten van yin en yang stromen naar het hele lichaam en waarin qi/energie en bloed doorlopen en naar het hele lichaam worden gebracht om het lichaam te voeden. Er lopen in totaal 14 meridianen door het hele lichaam, waarvan de 12 hoofdmeridianen symmetrisch langs de rechter- en linkerkant van het lichaam lopen.

Wat is cupping?

Wat is acupunctuur?

Wat is moxibustion?

Acupunctuur natuurgeneeskunde

Meridianen in beeld